Sunday, 23 December 2012

VID OF THE WEEK 07: KEAJAIBAN AIR ZAM-ZAM -BEST WATER IN THE WORLD


Assalamualaikum. Video kali ni mengenai air zam-zam. Air zam-zam ni adalah air ajaib yang Allah kurnia khas untuk orang Islam dari zaman nabi Ibrahim sampai nabi Muhammad dan tak habis-habis sampai sekarang sehingga hari kiamat. Ph air zam-zam adalah yang terbaik di dunia iaitu 12-14.
Air mineral water yang kita beli kat kedai biasanya ph dia dalam  7-8 sahaja. Air rx water pH dia adalah 8 kalau pakcik tak silap. Air Mineral water Mesra yang jual kat petronas pH dia 7.2 aje. pH (tahap kealkalian - lagi tinggi lagi baik) diwajibkan catatan kadar pHnya  di setiap botol air mineral yang tudung botol dia berwarna biru (air tapisan tudung warna putih). Korang boleh check pH air mineral yang korang minum. Ada saintis Jepun cuba mencipta air minuman untuk sampai tahap ke pH 12 macam air zam-zam. Memang mereka berjaya mencipta air tersebut tetapi air tersebut tidak boleh diminum kerana terlalu pahit. Sebaliknya air zam-zam tidak pahit malah lazat diminum. Itulah keajaiban air zam-zam.
Kat bawah bukti sains akan kebaikan dan keajaiban air zam-zam yang hanya dijumpai di Mekah sahaja dan tiada mana-mana tempat lain di dunia. 


Tengok juga kalau minat :
Vid of the week : Hak Anda Bila Kena Tahan Polis
Vid of the week : Allah Pemberi Rezeki
Vid of the week : Cara pakatan Memerintah
Vid of the week(4) : Bahan Laman Sosial-Ust Fadzilah Kamsah

Posted on : Sabtu, 22/12/2012 @9.45pm

1 comment:

  1. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...