Monday, 31 December 2012

HAKIKAT QARIN - SYAITAN PENDAMPING MANUSIA


Qarin jin pendamping manusia

Qarin adalah jin yang dicipta oleh Allah sebagai pendamping atau kembar kepada setiap insan yang dilahirkan (manusia). Dia dikatakan sebagai “syaitan” kepada manusia itu. Setiap manusia yang dilahirkan ke dunia ini pasti ada qarin nya sendiri. Rasulullah s.a.w. tidak terkecuali. Cuma bezanya, qarin Rasulullah adalah muslim. Manakala yang lain-lainnya adalah kafir.

Sunday, 30 December 2012

VID OF THE WEEK 08 - MARI KITA LIHAT KEBESARAN ALLAH YANG MAHA MENCIPTA


Segala puji bagiMu yaAllah  yang  memberi kami kemampuan untuk mensyukuri nikmatMu  yang membuka bagi kami pintu2 ilmu  keIlahianMu.

Saturday, 29 December 2012

WARGA TERENGGANU BACA NIMonday, 24 December 2012

MENGAPA SAYA MEMELUK ISLAM- CAT STEVENS (YUSUF ISLAM)Sunday, 23 December 2012

VID OF THE WEEK 07: KEAJAIBAN AIR ZAM-ZAM -BEST WATER IN THE WORLD


Assalamualaikum. Video kali ni mengenai air zam-zam. Air zam-zam ni adalah air ajaib yang Allah kurnia khas untuk orang Islam dari zaman nabi Ibrahim sampai nabi Muhammad dan tak habis-habis sampai sekarang sehingga hari kiamat. Ph air zam-zam adalah yang terbaik di dunia iaitu 12-14.

Thursday, 20 December 2012

KISAH WANITA TUA MEMELUK ISLAM ZAMAN NABI BERULANG DI AMERIKA


Kisah Wanita Tua Zaman Nabi Berulang Di Amerika

Ingat lagi kisah seorang wanita tua yang sering menyakiti Rasulullah SAW?
Seorang wanita tua selalu menyakiti Baginda dengan meletakkan duri, najis dan lain-lain halangan di jalan yang selalu dilalui oleh Rasulullah SAW. Namun Rasulullah SAW tidak bertindak balas, Bagindai SAW sentiasa bersabar.

Monday, 17 December 2012

TIPS KESIHATAN – KADAR DENYUTAN NADI ANDA ( WAJIB TAHU)
TIPS KESIHATAN – KADAR DENYUTAN NADI ANDA ( WAJIB TAHU)    

KLASIFIKASI SKOR KADAR NADI REHAT
Bagi individu yang aktif, sihat, dan tinggi tahap kecergasannya mempunyai kadar nadi rehat yang rendah. Kadar nadi rehat ini boleh diambil sebaik sahaja bangun daripada tidur tanpa melakukan apa-apa aktiviti lain walaupun memberus gigi. Kadar nadi rehat yang rendah bermakna jantung tidak banyak bekerja semasa kita tidur. Sebaliknya bagi mereka yang tidak sihat, jantungnya masih perlu bekerja keras walaupun sedang berehat dan tidur, apatah lagi semasa bekerja. Bagi menentukan seseorang itu sihat atau sebaliknya, berikut dinyatakan klasifikasi skor kadar nadi rehat individu:

Saturday, 15 December 2012

VID OF THE WEEK (06) : SUAMI ISTERI ANAK YANG BERTUAH-USTAZ HASLIN AL BOLLYWOOD


Sunday, 9 December 2012

AWAS DUIT PALSU RM100 DAN RM50-BANYAK DI MELAKA DAN KUALA LUMPUR


Friday, 7 December 2012

VID OF THE WEEK (5) : BERDIALOG DENGAN JIN KRISTIAN


SHOCKING FACTS : 12 FAKTA MENGEJUTKAN TENTANG SELINGKUH (CURANG)
12 FAKTA MENGEJUTKAN TENTANG SELINGKUH (CURANG)

Faktanya perselingkuhan bermula dari sebuah persahabatan.
Katanya perasaan istri sangat sensitif dan suka punya firasat bila suami macam-macam. Anda percaya itu?  Lalu ada juga yang percaya bahwa perselingkuhan terjadi jika suami tidak puas atau bahagia dengan istrinya. Kenyataan belum tentu begitu.
Menurut sebuah penelitian Rutgers University, 56 persen laki-laki yang berselingkuh mengaku bahagia dalam pernikahan mereka. Nah, para ahli menjelaskan fenomena ini dan menghilangkan mitos popular lainnya soal perselingkuhan.

Tuesday, 4 December 2012

KISAH REMAJA INSAF-RENUNGAN MUSLIMAH YANG BELUM BERTUDUNG 
Renungan Kaum Muslimah Yang Belum Bertudung

Kisah ini diceritakan daripada seorang sahabat.
Saya ingin bercerita mengenai kisah adik saya, Aliya(bukan nama sebenar), seorang gadis yang baru menginjak dewasa tetapi agak kasar dan suka berkelakuan seperti lelaki. Ketika usianya mencecah 17 tahun perkembangan tingkah lakunya benar-benar membimbangkan ibu. Dia sering membawa teman-teman lelakinya pulang ke rumah. Situasi ini menyebabkan ibu tidak senang tambahan pula ibu merupakan guru al-Quran.

Sunday, 2 December 2012

JUTAWAN PALING KONTROVERSI DIMALAYSIA-DEEPAK JAIKISHAN [TRUE STORY]
Cerita sebenar Deepak Jaikishan kawan Rosmah

KUALA LUMPUR: Hasil desakan perwakilan Muktamar agar wartawan bertanya Datuk Seri Najib siapa dia, Deepak Jaikishan (gambar) dengan sukarela menghubungi Harakahdaily untuk menceritakan siapakah dia sebenarnya.

Saturday, 1 December 2012

VID OF THE WEEK (4) -BAHANA LAMAN SOSIAL- DATO' FADZILAH KAMSAH,JOZAN, UST HASLIN-TERBAIKK

Marilah kita tengok kupasan Dato Fadzilah Kamsah, Johan, Zizan dan Ustaz Haslin berkenaan dengan bahana laman sosial  kalau disalahguna. Dijamin tidak membosankan.


 


Sambil-sambil :Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...